Welk type Werkschoenen of Veiligheidsschoenen heeft u eigenlijk nodig?

Hieronder verklaren wij de begrippen SB, S1, S1P, S2, S3 voor de veiligheidsschoenen en S4 en S5 voor de waterdichte veiligheidslaarzen.

SB
Veiligheidsschoenen voor professioneel gebruik met antistatische loopzool  en met stalen of kunststof neus die bescherming bieden tegen vallende voorwerpen met een energie tot 200 Joule. De afkorting SB is afgeleid van de woorden Safety (veiligheid) en Base (basis).

grisport

S1
Veiligheidsschoenen met een beschermende neus en gesloten hiel, antistatische eigenschappen, energie absorberende hak. Toepassing in droge werkomstandigheden.
S1P
Veiligheidsschoenen van het type S1P beschikken over dezelfde eigenschappen als in veiligheidsklasse S1 met de toevoeging van een stalen of kunststof tussenzool.
S2
Veiligheidsschoenen met een beschermende neus en gesloten hiel, antistatische eigenschappen, energie absorberende hak en een waterdichte schacht tot 60 minuten. Toepassing in natte werkomstandigheden.atlas
S3
Veiligheidsschoenen met een beschermende neus en gesloten hiel, antistatische eigenschappen, energie absorberende hak, waterdichte schacht tot 60 minuten en een penetratiebestendige tussenzool. Deze biedt bescherming tegen doordringen van scherpe voorwerpen.
S4
Veiligheidslaarzen met beschermende neus, antistatische zool en energie absorberende hak. De laarzen bestaan geheel uit rubber (gevulkaniseerd) of geheel uit polymeren (gespoten) en zijn daardoor vloeistofdicht.redbrick
S5
Veiligheidslaarzen met beschermende neus, antistatische zool en energie absorberende hak. De laarzen bestaan geheel uit rubber (gevulkaniseerd) of geheel uit polymeren (gespoten) en zijn daardoor vloeistofdicht. Geprofileerde loopzool en een penetratiebestendige tussenzool.
Klik hier voor een uitgebreide uitleg!