Werkhandschoenen

Het dragen van handschoenen tijdens uw werk biedt u bescherming en veiligheid.

Normeringen van Werkhandschoenen
Wanneer u werkhandschoenen bestelt is het goed om te weten wat de normering is voor het type materiaal en de samenstelling zodat u met een gerust hart de juiste werkhandschoen kan dragen en/of verstrekken. Volgens Europese richtlijnen worden de meeste werkhandschoenen getest op mechanische omstandigheden. Het gaat hier met name om schuurweerstand, snijweerstand, scheurweerstand en steekweerstand. Klik hier voor een uitgebreide uitleg.

Beschermende werkhandschoenen zijn er in verschillende categorieën. Door ons brede en ruime assortiment hebben wij altijd dé juiste handschoen die past bij uw situatie. Hieronder treft u een greep uit ons assortiment, voor een advies kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Winterhandschoenen
De handen van werknemers worden zowel in de open lucht als in industriële omgevingen aan kou blootgesteld. Onze handen zijn onze belangrijkste werkinstrumenten. Daarom is het belangrijk dat we ze extra beschermen tegen de risico’s van extreme temperaturen.

PVC handschoenen
Als je veel met chemicaliën werkt is het belangrijk om handschoenen te dragen die goed beschermen tegen oplosmiddelen en bijtende stoffen. PVC handschoenen zijn hiervoor uitermate geschikt. Er zijn veel soorten zoals lange handschoenen en handschoenen met extra goede grip.

Lederen handschoenen
Leder biedt een uitstekende bescherming tegen mechanische invloeden als snijden, schuren en steken. Het is een duurzaam en natuurlijk ademde grondstof, waardoor de warmte opbouw wordt tegengegaan en de handen koeler blijven. Daarnaast neemt leder transpiratievocht op, maar geeft dit nadien ook weer af, waardoor de handschoenen droger aanvoelen.

Snijbestendige handschoenen
Een sterk opkomende groep handschoenen zijn deze die bijzondere snijbestendige eigenschappen hebben. Ofwel zijn ze gebreid met bijzonder sterke vezels (Dyneema®, Kevlar®, glasvezel) en optioneel voorzien van een coating of van stukken leer.

Montagehandschoenen
Textiele handschoenen worden gebruikt wanneer er een beperkte lichte weerstand tegen mechanische beschadigingen van de huid, of vuil worden van handen of materialen gewenst is. De handschoenen zijn zeer goed geschikt voor lichte montage- en verpakkingswerkzaamheden. Daarnaast kunnen de handschoenen worden gebruikt ter bescherming van het product tegen vingerafdrukken en vuile handen.

Disposables
Deze handschoenen worden gemaakt in nitril, neopreen, vinyl, polyethyleen of latex en worden gepoederd of ongepoederd aangeleverd. Ze worden voornamelijk gebruikt in de medische sector of gewoon voor hygiënische werkzaamheden.

Toebehoren handschoenen
Producten in deze categorie treft u in onze webshop.